Colegiul „Sfântul Nicolae” a plantat „Fapte Bune”

15 Noiembrie 2015

Membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” au luat parte la acțiunea națională de împădurire a terenurilor României „Plantăm fapte bune în România”. Sâmbătă dimineața, 8 dintre membrii Colegiului s-au alăturat altor aproximativ 550 de voluntari, de toate vârstele, veniți pentru a da o mână de ajutor în reîntinerirea României. Locul de plantare a fost comuna Bălțați. Aici, 15 000 de puieți de mojdrean, cenușer, glădiță și sălcioară ne-au așteptat pentru a le face cunoștință cu pământul, 160 dintre aceștia fiind plantați de către noi.

Primarul comunei Bălțați, domnul Vasile Aștefanei ne-a declarat că „Plantarea a început foarte greu, proiectul pe care comuna și l-a asumat menționând împădurirea a 15 hectare în 5 ani, anul acesta fiind al doilea. Astăzi, avem 6 hectare. Primul an n-a venit nimeni din sat. Trebuie să creștem în noțiunea de voluntariat.”.

Pentru unii dintre participanți, această experiență a fost prima de amploare la care au participat, de la venirea lor în Colegiu: „Afost o experiență neobișnuit de frumoasă, un lucru nou pe care l-am încercat. Am avut un sentiment prin care am simțit că pot schimba ceva în această Românie, prin simpla plantare de copaci. Prin participarea la această activitate am înțeles cât de important este dialogul cu cei din jurul nostru. Și mi-am dat seama că prin activități de voluntariat putem vedea cel mai bine gândirea și comportamentul unei persoane. Totuși, pentru mine, această activitate (simplă la vedere), a fost o experiență care mi-a stârnit ,,apetitul" de a ajuta pe cei din jurul meu nu doar prin cuvinte, ci și cu fapte”, ne spune Claudiu Samciuc.

Un alt coleg, Bogdan Roșu ne-a spus cum s-a raportat el la această activitate de plantare: „În activitatea desfășurată m-am simțit lăuntric foarte bine,am simțit că am dat naturii un avans pentru viața mea. În același timp, am învățat cum putem lucra în echipă și cum putem să ne îndeplinim scopul ecologic pentru o viață mai bună, cu un aer mai curat.”

Le mulțumim organizatorilor, care au făcut posibilă această acțiune, dar și voluntarilor, care au avut ocazia de a se împrieteni cu natura.