comisia culturala

Seară de poezie dedicată poetului Lucian Blaga în cadrul Zilelor Colegiului

9 Decembrie 2017, în Colegiu, Comisii, Cultural, Noutăți, Foto

Săptămâna dedicată Zilelor Colegiului Sf. Nicolae a debutat cu momente speciale, toate culminând cu Privegherea și Sf. Liturghie nocturnă în ziua prăznuirii Sf. Nicolae în care noi, membrii Colegiului, ne-am bucurat împreună de comuniunea liturgică și de cântul bizantin care a împodobit în veșmânt de sărbătoare aceste momente. Totodată, așa cum soarele ajunge la zenit și apoi coboară, după Sf. Liturghie - zenitul existentei noastre, evenimentele au continuat să se desfășoare, liniștind marea și ducând corabia Colegiului Sf. Nicolae la liman.

15` - seara I

1 Aprilie 2015, în Colegiu, Mira, Cultural, Noutăți, Proiecte

„O călătorie de 1000 de mile începe cu un singur pas” spunea un proverb chinezesc. Primul pas al proiectului 15` (15 minute) organizat de Comisia Culturală a Colegiului „Sfântul Nicolae” în parteneriat cu Asociația MIRA, l-am făcut în seara zilei de marți, 31 martie 2015, împreună cu Domnul Profesor Doctor Nicu Gavriluță, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Iași.

De la cuvinte letale, la cuvintele tale...

5 Decembrie 2014, în Comisii, Cultural, Noutăți

Tot mai mulți scriitori consideră că tot ceea ce le afectează viața, tot ceea ce se învârte în jurul lor, merită a fi consemnat, publicat și citit. Acest lucru se observă în literatura română postmodernă, unde multe din romane nu impresionează cu nimic, nu au substrat, ci se opresc la redarea vieții cotidiene, ceea ce înseamnă că cititorul nu se mai poate sustrage hazardului prezent în societate nici măcar în spațiul ficțional, fiind astfel constrâns să dizolve spațiul imaginar în favoarea celui real.