Susține și tu activitatea Colegiului „Sfântul Nicolae” la Gala Națională a Voluntarilor

4 Decembrie 2017, în Comisii, Noutăți, Proiecte

Colegiul „Sfântul Nicolae” este unul dintre mediile cele mai propice voluntariatului din mediul studențesc ieșean. Anual, acesta ajunge la inimile oamenilor prin diverse proiecte ce au ca scop pe de o parte acțiunile filantropice concretizate prin ajutorarea semenilor, iar pe de altă parte promovarea creativității și a spiritului critic.

Anul acesta, Colegiul participă din nou la Gala Națională a Voluntarilor, eveniment menit să recunoască meritele voluntariatului, la nivel național. Organizator este Federația VOLUM, care reunește peste 85 de organizații membre.

Spre deosebire de anii precedenți, anul acesta voluntarii Colegiului au înscris trei proiecte, care ulterior au devenit finaliste la Gala Națională a Voluntarilor.

Primul proiect, „DAU – Dăruiești. Ajuți. Unești” reprezintă inițiativa comunității de fete de la Colegiul „Sfântul Nicolae”. Obiectivul proiectului constă în ajutorarea oamenilor străzii sau a celor din medii defavorizate, acesta concretizându-se prin „oferirea unei ciorbe calde și a unei vorbe bune”. DAU numără 17 ediții, acestea desfășurându-se săptămânal pe parcursul sezonului rece, voluntarele pregătind în fiecare zi de joi o masă caldă pentru mai bine de 50 de persoane. În cadrul acestei activități au fost implicați 25 de voluntari, iar numărul beneficiarilor s-a ridicat la peste 1000. Proiectul este nominalizat la categoria „Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social”.

„Dăruiește un zâmbet” este numele celui de al doilea proiect finalist la Gala Națională a Voluntarilor, la categoria „Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sănătate”. Inițiativa aparține Comisiei Proiecte a Colegiului „Sfântul Nicolae”. În cadrul activității desfășurate, peste 70 de copii au beneficiat de acest ajutor, ajutorarea lor acționând ca un factor de schimbare în familiile și comunităţile din care fac parte, extinzând astfel numărul beneficiarilor la peste 5000. „Dăruiește un zâmbet” a adus alături o echipă de 25 de voluntari, miza acestuia fiind dorința de a le oferi copiilor din medii defavorizate o educație în ceea ce privește igiena personală. Săptămânal, pe lângă controlul stomatologic, copiii au primit câte un kit de îngrijire.

Al treilea proiect înscris pentru la Gala Națională a Voluntarilor este nominalizat la categoria „Proiectul de voluntariat al anului în domeniul artă și cultură”. Titlul proiectului este „Festivalul-concurs de scurtmetraje ANCORA”, numărul de voluntari implicați fiind 15. Evenimentul numără două ediții, fiind singurul festival de scurtmetraje din Iași dedicat tinerilor și unul dintre cele mai dragi proiecte derulate de Colegiu până acum. „ANCORA” are drept misiune  cultivarea creativității, a spiritului critic și a lucrului în echipă. Prin activitatea lor, voluntarii proiectului au contribuit la premierea a peste 20 de scurtmetraje și captarea a sute de zâmbete.

Cele trei proiecte ale Colegiului „Sfântul Nicolae” pot fi susținute accesând link-urile următoare, pentru finalizarea procedurii de votare fiind necesară confirmarea prin e-mail:

http://www.galavoluntarilor.ro/detalii_finalist/322
http://www.galavoluntarilor.ro/detalii_finalist/305
http://www.galavoluntarilor.ro/detalii_finalist/312

Larisa-Elena Alui-Gheorghe

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular