O nouă ediție 15 minute: Islamul - identitatea unei religii

27 Aprilie 2017, în Cultural, Noutăți

„Mass-media ne copleșește cu evenimente negative, chiar terifiante, care au loc în numele Islamului. Aceste excese umbresc adesea valorile fundamentale care îi definesc pe credincioșii musulmani. Demersul nostru reprezintă o încercare de a intra în contact cu ceea ce înseamnă de fapt a fi musulman, subliniind diferitele dimensiuni ale Islamului și ale unor evenimente-cheie de la începutul acestei religii (viața lui Mohamed și schisma timpurie). Folosim acest pretext pentru a lăsa un spațiu de reflecție și dialog, cu scopul de a ne confrunta cu propriile prejudecăți”.

Colegiul Sfântul Nicolae și masteranzii din cadrul Masterului de Misiune și Slujire Pastorală, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, vă invită la un nou dialog din cadrul proiectului 15', cu tema: „Islamul - identitatea unei religii”.
Invitata nostră este Tine Geboers iar seara va fi moderată de către Lect. dr. Iulian Constantin Damian, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Dialogul va avea loc în Sala Festivă a Colegiului Sfântul Nicolae, începând cu orele 18:58.

Despre invitat:

Tine Geboers - are 28 de ani, este crescută într-o familie de catolici practicanți și a absolvit în 2013, Masteratul de Studii arabe și islamice la Universitatea Catolică din Leuven - Belgia. Pe parcursul ultimului an de master a petrecut o jumătate de an la Cairo, timp în care a pregătit teza de masterat la Nederlands-Vlaams Instituut cu titlul Revoluția arabă și naționalismul arab: analiza discursului. Deși ea lucrează acum în alt domeniu, continuă să aibă un interes crescut în lămurirea diferențelor de identitate și a contextelor socio-culturale ale islamului și creștinismului.

Vă așteptăm cu drag!

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular