„Cutia cu papucei pentru Ei” în Parohia Urșița

10 Decembrie 2019

Voluntarii proiectului au poposit duminică, 8 decembrie 2019, în localitatea Urșița, activitatea fiind inclusă în cadrul zilelor Colegiului „Sfântul Nicolae” desfășurate în perioada 3 - 9 decembrie 2019. Ziua a debutat cu deplasarea și participarea la Sfânta Liturghie, unde membrii Colegiului au oferit răspunsurile la strană. Slujbă a fost urmată de o agapă organizată pentru copiii din parohie și toți ceilalți prezenți. Cei mici au fost captați de povestea binefacerilor Sfântului Nicolae, relatată de unul dintre voluntarii proiectului.

În cadrul acestei ediții, peste 40 de copii provenind din familii cu situație materială precară au beneficiat de încălțăminte nouă de iarnă dar și de pachețele cu diferite jocuri și bunătăți. Achiziționarea acestora făcându-se din diferite donații. Ca de fiecare dată, copiii au fost încântați și entuziasmați de prezența „spiridușilor Moșului Nicolae”, primind cu priviri pline de recunoștință darurile pregătite.

Nu puteam desfășura o astfel de activitate fără ajutorul unor oameni de bine, dragi comunității noastre. De aceea, aducem mulțumiri deosebite sponsorului nostru: Asociația Saint Paraskeva din Chicago, reprezentată prin doamna Mariana Cuceu.

De asemenea, mulțumim elevilor din cadrul Școlii Titu Maiorescu din Iași pentru frumoasele daruri și mobilizarea doamnei profesor Nicoleta Cîrlescu, iar cu ajutorul părinților și a echipei din cadrul Grădiniței Varlaam Mitropolitul am adus culoare proiectului prin frumoasele jucării și cărți - vă mulțumim! (Cristian Butnărașu, referent Colegiul „Sfântul Nicolae” Iași