Cutia de Papucei pentru Ei

„Cutia cu papucei pentru Ei” reprezintă una dintre cele mai importante acțiuni ale Colegiului „Sfântul Nicolae”. Anual, prin intermediul acestuia, sute de copii provenind din familii sărace de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor primesc încălțăminte din piele. Prin activitatea sa, proiectul a ajuns să aducă bucurie pe chipurile a 537 de copii.
„Cutia cu papucei pentru Ei” este unul dintre proiectele care sintetizează cel mai bine viziunea membrilor Colegiului „Sfântul Nicolae” cu privire la activitatea de voluntariat. Practic, activitatea îmbină purtarea de grijă față de copilașii aflați în nevoie cu dimensiunea educativă, dăruirea unei perechi de încălțăminte unui copil dintr-o comunitate defavorizată contribuind la oferirea unui sentiment de încredere și siguranță pentru a păși mai departe către școală: „Proiectul «Cutia cu Papucei pentru Ei» îmi arată câtă bucurie poți face in lucrurile simple. Să oferi o încălțăminte unui copilaș pentru a-și asigura drumul spre școală, drumul spre viitor. Pentru comunitatea Colegiului Sfântul Nicolae acest proiect arată că noi, membrii acestei comunități avem responsabilitatea de a fi «ajutoarele»Sfântul Nicolae. Noi suntem liantul dintre dorințele lor și ceea ce înseamnă cu adevărat o nevoie fundamentală: aceea de a păși, de a primi o educație. Așadar, noi mergem spre Ei, pentru a păși mai departe spre viitor.” (Cristian Butnărașu, coordonator de voluntari, Colegiul „Sfântul Nicolae”).

Anul acesta, voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” se pregătesc să aducă din nou zâmbete în comunitățile sărace de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor. Spre deosebire de edițiile precedente, aceștia și-au fixat ca obiectiv până la sărbătoarea Nașterii Domnului achiziționarea de încălțăminte din piele pentru 200 de copilași. În acest sens, membrii comunității Colegiului „Sfântul Nicolae” lansează un apel în vederea strângerii sumei de bani necesară pentru îndeplinirea obiectivului propus. Toți cei care doresc să ajute, pot afla mai multe detalii de pe pagina de Facebook a proiectului – Cutia cu papucei pentru Ei sau la numărul de telefon 0741 782 124 – Cristian Irina, coordonatorul proiectului.