Donaţie de aproximativ 60.000 lei pentru Spitalul de Urgență Neamț

28 Mai 2020

Trei monitoare, cinci concentratoare de oxigen și 10 pulsoximetre au fost donate miercuri unității medicale nemțene.

Aparatura în valoare de 58.150 a fost oferită de Arhiepiscopia Iașilor, Protopopiatul Piatra Neamț, Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași și Fundația „Saint Paraskeva Orthodox Charity” din Chicago.

„În ajunul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, Protopopiatul Piatra Neamț a predat Spitalului Județean de Urgență Neamț trei monitoare multiparametru C50. Unul dintre monitoare este donația Arhiepiscopiei Iașilor, al doilea aparat este donația preoților din Protoieria Piatra Neamț iar cel de-al treilea monitor este donat de către părintele Ciprian Sofronie de la Parohia Straja”, a declarat părintele Valentin Tofan, protoiereu de Piatra Neamț.

„Acest sprijin, în valoare de aproximativ 38.000 de lei, este o lucrare care a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, făcută în mod special Spitalului Județean Neamț, simțind că este o nevoie reală de acest ajutor”.

Aparatura a fost comandată la începutul lunii martie, însă din cauza situaţiei sanitare actuale, livrarea a fost onorată abia în luna mai.

O contribuţie importantă au avut-o studenții teologi de la Iași și Fundația „Sfânta Parascheva” din Statele Unite care au donat unității medicale concentratoare de oxigen și pulsoximetre pentru bolnavii nemțeni.

„Prin efortul comun al studenților comunității Colegiului «Sfântul Nicolae» și Fundației «Saint Paraskeva Orthodox Charity», astăzi am donat aparatură medicală în valoare de 20.150 RON. De asemenea, cu ajutorul echipei ROD – Piatra Neamț am reușit să achiziționăm 5 concentratoare de oxigen VisionAire Caire și 10 pulsoximetre Contec CMS50D, care au fost direcționate conducerii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”, a declarat pentru Doxologia Cristian Butnărașu, coordonator voluntari CSN

Dacă vrei să sprijini activitățile derulate de Biserică, poți dona pe platforma fiideajutor.ro – secțiunea DONEAZĂ.

 

Sursă: basilica.ro