Educația non-formală ca punte de conectare

4 Noiembrie 2014

Educația non-formală începe să fie un punct foarte important în viața fiecărui tânăr. Este cea mai nouă abordare a învățării prin activități plăcute și motivante. Avantajele sale multiple înglobează bifarea tuturor deprinderilor specifice sistemului tradițional de învățământ, cu un aport suplimentar de abilități câștigate în condițiile unei libertăți de exprimare maxime.

Educația non-formală înseamnă orice acțiune organizată în afara sistemului școlar, prin care se formează o punte între cunoștintele predate de profesori și punerea lor în practică. Acest tip modern de instruire elimină stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse și al temelor obligatorii. Înseamnă plăcerea de a cunoaște și de a te dezvolta.

Colegiul Sfântul Nicolae propune o astfel de abordare a învățării și vine în întâmpinarea nevoilor membrilor prin organizarea de traininguri specializate pe 3 paliere:

 

Comunicare. Public Speaking

 „Comunicare. Public Speaking” are ca scop îmbunătăţirea de către participanţi a capacităţii de articulare şi exprimare a discursurilor „în public”. Se va folosi ca vector specific conceptul de „discurs teologic”, consecinţă a configuraţiei grupului ţintă.

Cursul urmăreşte atingerea următoarelor obiective:

a)familiarizarea participanţilor cu noţiunile de „comunicare” şi „public speaking”;

b)înţelegerea principalelor concepte folosite în procesul de comunicare;

c)sistematizarea informaţiilor si conturarea unui discurs;

d)înţelegerea limbajului nonverbal;

e)familiarizarea participanţilor cu tehnici de prezentare a discursului;

f)exersarea de metode pentru autogestionarea emoţiilor

 

Diplomație și Bunele Maniere (în mediul teologic)

 „Diplomație și Bunele Maniere (în mediul teologic” are ca scop cunoaşterea de către participanţi a codului de bune maniere elegante. Se va propune ca extensie a scopului iniţial generarea unui cod de conduită specifică membrilor comunităţii Colegiului „Sfântul Nicolae”, clădit pe fundalul „bunelor maniere elegante” asumate anterior. Se va folosi ca vector specific conceptul de „bune maniere în spaţiul teologic ortodox”, consecinţă a configuraţiei grupului ţintă.

Cursul urmăreşte atingerea următoarelor obiective:

a)familiarizarea participanţilor cu conceptul de „diplomație și bune maniere în spaţiul ortodox”;

b)învăţarea principalelor elemente din codul de „bune maniere elegante”;

c)creşterea calităţii relaţiilor între membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” prin uzitarea convenţiilor sociale, parte a corpusului „bunelor maniere”;

d)prezentarea principalelor uzanţe din interiorul mediului eclesial;

e)elemente de diplomație publică, culturala, regală, economică

 

Scris Academic. Metode de cercetare

Training-ul „Scris Academic. Metode de cercetare” are ca scop cunoaşterea de către participanţi a normelor de scris academic şi a metodelor de cercetare uzitate în Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, din Iaşi.

Cursul urmăreşte atingerea următoarelor obiective:

a)cunoaşterea de către participanţi a normelor de scris academic, impuse de corpul profesoral al Facultăţii de Teologie din Iaşi;

b)înţelegerea structurii unei lucrări de seminar, licenţă, disertaţie, teză de doctorat;

c)familiarizarea participanţilor cu scrierea unui expozeu;

d)cunoaşterea de către participanţi a principalelor metode de cercetare (calitative şi cantitative);