Ziua Sfântului Nicolae la Colegiu

7 Decembrie 2015, în , Administrativ, Liturgic, Noutăți, Proiecte, Foto

„Anul acesta am avut bucuria de a-l prăznui pe Sfântul Ierarh Nicolae într-un cadru solemn, la catedrala veche din Iaşi, unde am primit cu toții ca dar în ghetuțele sufletelor noastre multă  liniște şi bucurie. Vecernia Mare cu Litie şi Sfânta Liturghie au reprezentat pentru noi un bun prilej de a aduce mulțumire Sfântului Nicolae pentru ajutorul primit în realizarea proiectelor din cadrul Zilelor Colegiului şi nu numai. De fapt, hramul colegiului nostru a însemnat o încununare a proiectelor desfășurate anul acesta de Zilele Colegiului, dar şi un impuls de continuare a activităților noastre în perioada ce urmează.

Ca membru al Comisiei Liturgice a Colegiului, m-am implicat direct în organizarea acestei sărbători şi mărturisesc faptul că am simțit tot timpul că Sfântul Nicolae a fost printre noi, sprijinind şi binecuvântând toată osteneala noastră. Pentru aceasta, se cuvine să-i aducem necontenit laudă şi cinste ocrotitorului şi binefăcătorului nostru, ceea ce şi încercăm să împlinim prin citirea acatistului Marelui Ierarh Nicolae în fiecare marți, când ne adunăm în număr mare şi ne unim în glas de rugăciune. Sărbătoarea s-a încheiat cu un formal desfășurat la Colegiu, unde ne-am hrănit atât trupește, cât şi duhovnişeşte, prin scumpele învățături ale părintelui arhimandrit Hrisostom Rădăşanu. Tot aici am discutat despre experiența fiecăruia la Colegiul Sfântul Nicolae.”
                                                                                                                                      Ionuț Isopescu, Comisia liturgică

„Ca reprezentant al comisiei administrative, am avut bucuria de a mă ocupa de organizarea formalului din ziua praznicului Sfântului  Nicolae.

După Sfânta Liturghie,  membrii și o parte din personalul Colegiului am luat masa împreună în Sala Festivă a Casei de Oaspeți. Pe lângă atmosfera de bucurie,  aici ne-am bucurat de câteva cuvinte ziditoare din partea Pr. Arhim. Hrisostom Rădășanu, dar și din partea directorului Colegiului, Valentin Iulian Țoc. Împreună, am adus mulțumire și cuvinte de laudă Sfântului Ierarh Nicolae pentru grija și bucuriile aduse în acești trei ani de când este ocrotitorul Colegiului.”
                                                                                                                Alexandru Florin Bîrsă,  Comisia administrativă.

 

                                                                                                                                               

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular