În Duminica a III-a din Postul Mare un grup de voluntari ai Colegiului „Sfântul Nicolae”, au susținut o cateheză împreună cu Pr. Racu Bogdan, inspector pentru Învățământ și Cateheză în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, la parohia ”Sfântul Gheorghe Lozonschi” din Iași.
Tema Catehezei s-a intitulat: Sfânta Scriptură în limba română și a avut următoarele obiective: descoperirea importanței Sfintei Scripturi pentru cultura universală și cea română; nominalizarea celor mai importante traduceri ale Bibliei în limba română și să îi poate numi pe unii dintre traducători; conștientizarea importanței darului de a avea Cuvântul lui Dumnezeu în limba națională.
Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” aflați sub îndrumarea părintelui Bogdan Racu au pregătit temeinic structura catehezei pe mai multe direcții: descoperirea primelor scrieri ale Sfintei Scripturi, problematica traductologiei, inspirație pentru cultură, prezentarea credincioșilor a mai multor ediții ale Bibliei în diferite limbi (arabă, ebraică, rusă, chineză, spaniolă), realizarea unor jocuri prin care participanții au descoperit diferite sensuri și importanța cuvintelor în Sfânta Scriptură.
De asemenea, credincioșii au vizionat două interviuri pregătite de voluntari despre exercițiul traducerii unui cuvânt, provocările ce apar în găsirea sensului teologic potrivit, importanța traducerii Sfintei Scripturi în limba română și clarificarea sintagmelor din rugăciunea domnească, și anume: „cea de toate zilele”, „cea spre ființă” și a termenilor „viclean” și „rău”.
Persoanele intervievate au fost: părintele lector și doctor Paul-Cezar Hârlăoanu din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și domnul Alexandru Prelipcean, asistent universitar în cadrul aceleași facultăți.
Cu această primă întâlnire catehetică s-au pus bazele unui cerc catehetic al Colegiului „Sfântul Nicolae”.