O nouă ediție a proiectului „Dăruiește un zâmbet”

28 Aprilie 2018

Joi, 26 aprilie, a avut loc o nouă ediție a proiectului „Dăruiește un zâmbet”. Inițiativa are ca obiective de bază aducerea copiilor defavorizați din parohiile rurale în vizită la unul din cabinetele stomatologice partenere, pentru un consult gratuit și implementarea unei educații cu privire la ceea ce înseamnă sănătatea și igiena orală.

Ca și în ediția precedentă, beneficiarii activității au fost patru copii din satul Tăutești, comuna Rediu, aflați sub îndrumarea părintelui Andrei Chiriac. Însoțiți de preotul paroh și de voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae”, copiii au primit consultul gratuit, iar mai apoi li s-a explicat importanța unei igiene corespunzătoare, de către doamna doctor Andrada Costea.

„Lipsa unei educații pentru igiena orală, a unei alimentații nesănătoase şi a situației financiare precare aduc multă suferință în viața unui copil. Am cunoscut copii minunați, receptivi, cooperanți, cu prilejul acestui proiect. Este necesară o mai bună implicare în efectuarea educației sanitare pentru copiii din mediul rural, aceştia având o accesibilitate şi adresabilitate mai mică la cabinetele stomatologice.

Consider că acest proiect, „Dăruiește un zâmbet”, este o inițiativă educațională de succes în rândul copiilor defavorizați din mediul rural, deoarece vine în sprijinul cunoaşterii rolului unei strânse legături între sănătatea orală încă de timpuriu şi a întregului organism.

Estetica dentară este esențială în viața copilului de azi şi a adultului de mâine. Zâmbetul unui copil este ca o primăvară în suflet!” ne-a declarat doamna doctor Andrada Costea, partener în cadrul proiectului.

O implicare deosebită în cadrul proiectului este constituită de activitatea voluntarilor, care sunt punți de comunicare între specialiștii parteneri la activitate: „Am avut ocazia să întâlnim niște oameni minunați plini de viață și entuziasm și totodată deosebita plăcere de a oferi o mână de ajutor acestora alături de doamna doctor. Mulțumim tuturor celor care fac posibilă desfășurarea proiectului. Așteptăm cu nerăbdare o nouă zi în care să aducem zâmbete copiilor și părinților acestora” (Iustin Jipa, membru al Colegiului „Sfântul Nicolae”)

„Voluntariatul a devenit parte din tot ce trăiesc. Am învățat că nu trebuie să aștept nimic în schimb atunci când fac ceva, trebuie să dau tot ce pot mai bun și să pun suflet în tot ce fac, iar recompensa cea mai de preț este zâmbetul copiilor. Prin proiectul „Dăruiește un zâmbet” am primit cea mai frumoasă recompensă. Astăzi am trăit împreună cu copilași aduși la dentist, sentimentul copilăriei și al așteptării. Am văzut pe chipurile lor cât de bucuroși și zâmbitori erau după ce terminau. Acest proiect mi-a întrat la suflet, aștept cu nerăbdare următoarea serie de copii” (Răzvan Hanganu, voluntar al Colegiului „Sfântul Nicolae”).

Mai multe detalii despre cum puteți susține activitatea, puteți afla de pe pagina de Facebook a proiectului – Dăruiește un zâmbet, sau apelând numărul 0753 597 177 (Ionela Abunei, coordonatorul de proiect).