„Cutia cu papucei pentru Ei” împarte din nou bucurii

27 Noiembrie 2017, în Proiecte, Noutăți, Proiecte

Duminică, 26 noiembrie, a avut loc prima ediție a proiectului „Cutia cu papucei pentru Ei” din acest an universitar. Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” au vizitat parohia „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din satul Rediu, comuna Răuseni, județul Botoșani.

Activitatea a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie în cadrul căreia răspunsurile la strană au fost date de membri ai Colegiului. Slujba a fost urmată de o agapă organizată pentru copiii din parohie și pentru toți ceilalți prezenți la Sfânta Liturghie.

În cadrul acestei ediții, voluntarii au împărțit încălțăminte de iarnă din piele pentru 27 de copii provenind din familii sărace. Ca de fiecare dată, bucuria copiilor a fost extrem de mare, aceștia privind cu priviri  uimite și încărcate de recunoștință darurile. Spre deosebire de edițiile precedente, de această dată, membrii Colegiului au desfășurat cu copiii și diverse activități cu scop educativ.

Prima dintre acestea a fost reprezentată de un atelier de pictură. Sub coordonarea lui Robert-Constantin Arbore, copiii au pictat globuri pe sticlă, acestea urmând a fi prezentate în cadrul unei expoziții la Colegiu, care va avea loc în perioada imediat următoare.

„În cadrul atelierului, împreună cu copii din parohie, am pictat pe globuri de sticlă diverse teme de Crăciun. Globurile vor fi valorificate și vândute persoanelor care doresc să facă și altor copii un parcurs călduros în dezvoltarea lor personală. Le-am putut citi bucuria pe chip și speranța în ochi, sunt copii mici cu idealuri mari și trebuie ajutați să crească frumos.

Puterea exemplului este cea mai bună învățătură, astfel acești copii când vor deveni adulți, vor împărți și ei bucurii altora. Este minunat că există iubire și solidaritate între oameni. Când facem ceva pentru semenii noștri, trebuie să ne gândim în primul rând că acesta este cel mai mare bine pentru noi.

Speranța e un vârf de ac

Credeți în acești copii,

Poate ai fost și tu sărac

Sau poate ai să fii…” (Robert-Constantin Arbore)

 

Cea de a doua activitate a fost coordonată de Corina-Georgiana Balaban, voluntar al Colegiului. Copiii au realizat colorat harta României cu plastilină folosindu-se de culorile tricolorului și au realizat coronițe din frunze uscate și flori de toamnă.

 „Prin activitățile pe care le-am realizat, copii din parohia Rediu-Răuseni s-au putut transforma, măcar pentru câteva ore, în prinți și prințese ale toamnei, ornând cu entuziasm coronițele pregătite cu drag de voluntarii Colegiului Sfântul Nicolae. Mai mult decât atât, au pregătit cu mare drag harta României din plastilină pe care o vor expune cu mândrie, în dimineața zilei de 1 decembrie, la geamurile caselor lor. Cu siguranță Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor a lucrat astăzi prin toți cei care au făcut ca această zi să aducă zâmbetele și bucuria pe chipurile copiilor. E nevoie să fim printre oameni, fie ei mari sau mici, e nevoie să-i ascultăm, să le fim aproape, să-i îmbrățișăm, să le arătăm că ne pasă, și...să-i iubim mai mult” (Corina-Georgiana Balaban).

La final, Flavius-Ștefan Popa, animator socio-cultural în cadrul taberelor Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și membru al Colegiului, a adus buna-dispoziție și veselie printre copii, organizând diverse jocuri și aducând zâmbete atât pe chipurile participanților, cât și pe cele ale celor care au asistat la activitate.

„Mă bucur că am putut astăzi să mă alături echipei de voluntari și să desfășurăm aceste activități în parohie. E foarte important ca tânărul, copilul din sat, să se poată dezvolta armonios, să i se ofere momente de bucurie, să se poată juca, așa cum și cei din orașe o fac, mult mai des. Copiii au avut alături de noi un moment de respiro, iar asta ne-a arătat că ceea ce facem nu se lucrează în zadar, mai ales că aceștia au plecat acasă cu o ghetuță, un zâmbet și un tricolor” (Flavius-Ștefan Popa.).

La final, părintele paroh Dan Pădure ne-a declarat: „Mulțumim lui Dumnezeu și organizatorilor pentru activitatea realizată împreună cu copiii din parohia Rediu-Răuseni. Am observat și momente de emoție pe chipurile copiilor, iar la sfârșit mulțumire pentru lucrările care au fost realizate de aceștia. Sperăm că prin acest tip de activități să aducem cât mai multe momente de bucurie pe chipurile și în sufletele copiilor și să arătăm tuturor că alături de Hristos, în Biserică se poate trăi frumos”.

Până la acest moment, Cutia cu papucei pentru Ei a vizitat 11 parohii, înveselind chipurile a peste 500 de copii. Mai multe detalii despre cum se poate susține misiunea acestui proiect se pot afla de pe site-ul Colegiului – www.colegiulsfantulnicolae.ro și de pe pagina de Facebook – Cutia cu papucei pentru Ei.

 

Larisa-Elena Alui-Gheorghe

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular