Dăruiește un zâmbet

25 Martie 2016, în Proiecte, Proiecte

 

Pe data de 24 martie 2015 s-a dat startul proiectului intitulat „Dăruiește un zâmbet”  prin care Comisia Proiecte, din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”, dorește să ofere zâmbete copiilor din parohiile(satele) Stânca, Pocreaca și Doroșcani.

Acest proiect are ca țintă consultarea de către un medic stomatolog a danturii pacienților și  remedierea problemelor dentare.  Pacienții de astăzi  au fost Claudiu si Ștefan din satul Stânca, comuna Victoria care au beneficiat de un tratament dentar gratuit. Tinerilor li s-au oferit sfaturi din partea domnului Dr. Bogdan Budeanu și un kit de îngrijire dentară, dar și un pachet cu alimente din partea Colegiului Sfântul Nicolae.

 „E îmbucurător că tinerii din ziua de astăzi au grijă de dantura lor. Claudiu și Ștefan au fost niște pacienți model; au fost liniștiți  și ascultători. Am fost surprins plăcut, deoarece aceștia au răspuns corect la toate întrebările pe care le-am adresat; tinerii erau informați. Știau cum se face un periaj dentar corect, dar și ce este ața dentară și cum se folosește. Bravo părintilor care i-au învățat aceste lucruri. Pentru mine a fost o plăcere să îi văd și să lucrez cu ei. Sper să aibă grijă de dantura lor și de acum înainte. Am încercat să îi fac pe băieți să înțeleagă că medicul dentist nu e chiar un „monstru”, așa cum cred unii șică e distractiv să mergi la stomatolog. Iar dacă nu a fost o distractie această experientă, macar o semi-distracție.” Dl. Dr. Bogdan Budeanu.

           

„Astăzi am dat startul ”Zâmbetelor” oferite de CSN, copiilor cu un statut social mai scăzut din parohiile Stânca, Pocreaca și Doroșcani. Alături de prietenii mei din Comisia Proiecte,  am pornit spre satul Stanca de unde i-am luat pe Ștefan și Claudiu, pe care i-am dus  la cabinetul Dl Dr. Budeanu pentru un consult stomatologic. Tinerii erau foarte nerăbdători și curioși, poate și din cauză că, până astăzi, nu au mai făcut un asemenea control. Sunt bucuros că am făcut și eu parte din persoanele care le-au daruit fiecărui băiat câte un surâs.

 Ne propunem ca în fiecare săptămană să aducem la consultații câte doi-trei copii. Săptămâna viitoare ne vom îndrepta către parohia Pocreaca pe care o vom înfrumuseța cu 2-3 zâmbete.Îmi doresc ca acest proiect să fie unul de durată în cadrul Colegiului Sfântul Nicolae și de asemenea să văd cât mai multe zâmbete, pentru că un zâmbet pe chip denotă un om fericit.” 

 

( George-Antonie Șalgău – unul din coordonatori)

 

 

 

 

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular