La Colegiu încă se împart zâmbete

8 Aprilie 2016, în Proiecte, Noutăți, Proiecte

Și săptămâna aceasta, în cadrul proiectului ”Dăruiește un zâmbet”, membrii Colegiului Sfântul Nicolae au împarțit zâmbete printre tineri, norocoșii fiind Petrică și Angelica doi tineri din clasele primare, care s-au bucurat de un tratament medical gratuit. Copiii au fost luați de dimineață de la școala din Slobozia (Iași), de unde au pornit spre cabinet. Voluntarii care s-au ocupat de copii au avut parte de o mică surpriză din partea domnului învățător și a elevilor, aceștia făcând o mică serbare de ”bun venit” pentru membrii Colegiului și încântându-i cu cântece și poezii.

Domnul învățător, Cumpănă Didel, ne-a mărturisit că este foarte bucuros că se realizează astfel de proiecte în scoli, dar mai ales că acestea sunt făcute de către tineri pentru tineri.

“Cred că ceea ce faceți dumneavoastră este un lucru extraordinar. Acest proiect se adresează unei categorii de copii cu probleme dentare,  ce reprezintă o plagă a societății.  Serviciile medicale legate de sectorul stomatologic sunt servicii scumpe.

În opinia mea, oamenii nu se adresează stomatologului din două motive principale: primul este acela că serviciile sunt scumpe, iar al doilea motiv este acela că nu au o educație în acest domeniu. Sunt sigur că un procent destul de mare dintre persoanele cu probleme dentare, nu stiu despre complicațiile ce pot apărea la nivelul întregului corp; anumite boli ce pot apărea din pricina neștiintei oamenilor în legătură cu sănătatea dentară. O astfel de educație, cred că lipsește în rândul adulților cu desăvârșire. Mai mult decât atât, chiar și noi, cei ce lucrăm cu copiii, nu suntem foarte bine pregăți în a reuși să le relatăm problemele ce pot apărea din cauza afecțiunilor dentare.

Ceea ce faceți voi, membrii Colegiului Sfântul Nicolae, cred că e o activitate de pionerat, în sensul că, activități ca aceasta, în cariera mea de profesor de peste 40 de ani, am mai avut o singură dată, atunci când un doctor stomatolog a venit la scoala unde predam și le-a vorbit copiilor despre sănătatea dentară. În afară de aceasta nu am mai înâlnit o astfel de activitate care să aibă și consistență, dar și finalitate”.

 

”Iată că am ajuns să oferim zâmbete și într-un al treilea loc, în satele Pocreaca și Slobozia, unde am avut ocazia, alături de prietenii și colegii mei, să facem cunoștință cu doi copii cuminți, doi copii talentați, care ne-au uimit cu abilitățile artistice pe care le au. Îi mulțumim domnului învățător pentru surpiza pe care ne-a făcut-o; o mică serbare care ne-a demonstrat că dacă iubești ceva cu adevărat, nu trebuie să renunți la acel lucru, indiferent ce obstacole întâmpini”.

(George-Antonie Șalgău, unul dintre coordonatorii proiectului)

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular