Colegiul Sfântul Nicolae a avut 4 membri, în calitate de invitați, la cel mai amplu eveniment studențesc din Romania. Din partea CSN au fost prezenți la ateliere și la dezbateri Ștefan Pîrnău, Ovidiu Coșeraru, Leonard Luția și Ștefan Ciurciun.
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a desfășurat în perioada 28 iulie – 3 august, la Cluj-Napoca, cea de-a IX-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), cel mai amplu eveniment studențesc de dezbatere a politicilor educaționale la nivel național, care a reunit peste 300 de reprezentanți ai studenților din organizațiile studențești din țară.
Reprezentanții studenților au dezbătut problemele învățământului superior în 8 ateliere de lucru paralele și apoi, în cadrul sesiunii plenare, și-au stabilit prioritățile pentru anul universitar următor. Aceștia își propun să continue acțiunile de presiune asupra Ministerului Educației pentru abrogarea prevederilor negative ale Ordonanței de Urgență 49/2014 și totodată să militeze pentru creșterea finanțării educației, astfel încât aceasta să poată fi relevantă, de calitate și accesibilă oricărui tânăr.
Nemulțumirile studenților în ceea ce privește Ordonanța de Urgență sunt legate atât de faptul că nu au fost consultați de Minister cu privire la modificările propuse, cât și de faptul că Ordonanța permite rectorilor să se înscăuneze pe viață, că au fost reintroduse doctoratele la frecvență redusă, că universitățile vor putea înmatricula studenți peste capacitatea de școlarizare sau că politicul are undă verde în universități. Aceștia mai cer și respectarea dreptului studenților la reducerea de 50% la transportul local, câștigat în protestele din `95, dar pierdut deja în multe centre universitare din cauza banilor puțini primiți de universități de la Minister pentru transport, creșterea burselor sociale astfel încât acestea să acopere cheltuielile minime legate de cazare și masă pentru studenții defavorizați și adoptarea unei metodologii care să eficientizeze centrele de consiliere și orientare din universități, astfel încât acestea să ajute mai bine tinerii să își aleagă facultatea potrivită și să reducă abandonul universitar.